Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Motionsspår, Oxelösund, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt, försök

Våldtäktsförsök i Jogersöområdet.

Motionsspår, Oxelösund, Södermanlands län

Vid 22.30-tiden igår den 7 juni fick polisen ett samtal om att en kvinna utsatts för någon typ av övergrepp i närheten av Jogersö motionsspår i Oxelösund.

Polisen åkte till området med ett flertal polispatruller, även hundpatrull för att ta reda på vad som hänt.

Det visade sig att en kvinna i 20-årsåldern som motionerat i området blivit utsatt för en händelse som polisen rubricerar som försök till våldtäkt. Kvinnan har berättat för polisen att hon gjorde kraftigt motstånd och lyckades avvärja angreppet genom att bland annat sparka gärningspersonen. Efter angreppet kunde kvinnan tas om hand av anhöriga. Den drabbade kvinnan är inte fysiskt skadad och har inledningsvis inte behövt uppsöka sjukvård.

Polisen spanade i området kring brottsplatsen med ett flertal polispatruller under natten. Spaningarna bedrevs till fots, med hundpatrull, med bil och med helikopter. Ännu finns ingen misstänkt person i utredningen.

Polisen kommer under dagen att hålla ytterligare förhör med den drabbade kvinnan. Brottsplatsen är avspärrad och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker. Även andra utredningsåtgärder genomförs i syfte att säkra bevisning.

Polisen är angelägen om att få kontakt med personer som rört sig i Jogersöområdet under onsdagkvällen. Alla tips kan vara av stort värde för utredningen, även sådana som kan verka ointressanta eller obetydliga. Tipsa polisen på telefon 114 14.

Frågor besvaras under dagen av polisens presstalesperson Thomas Agnevik på telefon 010-56 65 007

Polisen Södermanland