Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Esplanaden, Oxelösund, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt

Polisen utreder våldtäkt i Oxelösund.

Esplanaden, Oxelösund, Södermanlands län

10.40 Polisen har under sena natten och morgonen arbetat med att utreda en anmäld våldtäkt som ska ha inträffat utomhus i centrala Oxelösund omkring 02-tiden i natt.

Den som drabbats är en kvinna i 20-årsåldern och hon har förts till sjukhus där hon har fått vård och blivit läkarundersökt. Hon har också förhörts av polisen.

Under morgonen har ett område vid Esplanaden varit avspärrat. Avspärrningen togs bort vid 09.30-tiden efter att en kriminalteknisk undersökning genomförts på platsen. Av den kriminaltekniska undersökningen återstår nu att sammanställa vad som framkommit samt att analysera de eventuella spår som kan ha säkrats.

Det finns ännu ingen misstänkt i utredningen men polisen har en del spaningsuppslag att arbeta med.

Polisen tar mer än gärna emot tips från personer som kan ha upplysningar att lämna med koppling till händelsen i närheten av Esplanaden inatt omkring kl. 02. Det som vet något eller kan ha gjort iakttagelser i närområdet omkring Esplanaden ombeds att tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

11.20 den drabbade kvinnan och gärningsmannen har träffats innan brottet men är inte närmare bekanta med varandra.

Uppdatering kl. 16.40:

En man i 30-årsåldern anhölls under eftermiddagen i sin frånvaro, skäligen misstänkt för våldtäkt. Han kunde senare gripas av polis och förhör med den misstänkte mannen kommer att genomföras under kvällen. Åklagare kommer att leda den fortsatta förundersökningen.