Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen

Under natten greps en person i en bostad mellan Strängnäs och Eskilstuna. Mannen är bland annat misstänkt för vapenbrott.

Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län

Under natten fick polisen in uppgifter om att en man kunde misstänkas för ett flertal brott. Polisen åkte till mannens bostad där det snart konstaterades att han kunde misstänkas för vapenbrott. Mannen som är i 30-årsåldern greps och anhölls också senare av åklagare.

Bostaden spärrades av för att polisen skulle kunna påbörja den tekniska undersökning som fortfarande pågår. Eventuell teknisk bevisning tas i beslag i väntan på analys. Även hundpatruller finns på platsen för att hjälpa till i utredningsarbetet. Ett flertal förhör har hållits och flera kommer att hållas under dagen. Bland annat vill polisen höra mannens syn på misstankarna.

Utredningen pekar på att det rör sig om fler brottsmisstankar men i det läget som polisen befinner sig nu kan vi endast bekräfta vapenbrottet. Övriga brottsrubriceringar som kan tillkomma får kommuniceras när det inte längre kan skada utredningsmöjligheterna.

Kontaktperson

Under onsdag eftermiddag är Tommy Thorngren, pressansvarig region Öst, kontaktperson i ärendet. Telefon 010-566 75 26

Polisen Södermanland