Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Centrala Sundbyberg, Vegagatan, Sundbyberg, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation

Flera samtal om ljud från en hög smäll i centrala Sundbyberg.

Centrala Sundbyberg, Vegagatan, Sundbyberg, Stockholms län

Polisen samverkar med räddningstjänsten och ambulanspersonal med anledning av de samtal som kommit in om en detonation i trapphuset till ett flerfamiljshus på Vegagatan.

Polisen som är på plats har talat om att det finns flera personer utanför flerfamiljshuset, dessa personer kommer polisen prata med för att höra vad de har hört eller sett. Det finns ingen uppgift om att någon är skadad och i nuläget finns det ingen uppgift om skador inne i trapphuset.

Uppdatering klockan 23:35

Något har detonerat, i nuläget är det oklart vad och vilken skada detonationen har gett. Polisen har genomfört dörrknackning i det aktuella huset och i nuläget är det bedömt att det är bättre att de personer som befinner sig i lägenheterna stannar kvar där. Polisen har inlett förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering den 11 juni klockan 00:13

Nationella bombskyddet kommer undersöka platsen för detonationen. Den initiala uppgiften om skadorna på porten är av det mindre slaget. Polisen fortsätter med sitt utredningsarbete genom att prata med personer som kan ha sett eller hört något. Polisen har samverkan med tjänsteman i beredskap inom Sundbyberg kommun, de kommer skicka ut en representant för sitt krisstödsarbete.