Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Friends Arena, Solna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Då fotbollsmatchen på Friends arena var färdigspelad attackerade supportrar varandra. Polisen har inlett två utredningar om våldsamt upplopp

Friends Arena, Solna, Stockholms län

Brotten skedde inne på arenan och supportrar har använt grovt våld och pyroteknik. Arrangören klarade inte av att separera de personer som slogs varför polis fick gå in på läktarna och avbröt den brottsliga verksamheten. Polisen har inte fått rapport om att någon person har skadats allvarligt under upploppen.

Just nu genomför polisen en identifieringsprocess i de båda brottsutredningar som har inletts. Det finns mycket filmer från bland annat övervakningskameror som har fångat skeenden på läktarna. Ett antal supportrar ska  förhoppningsvis kunna identifieras under detta dygn.

Uppdatering klockan 19:00

Ett 100-tal supportrar har omhändertagits i Årsta efter det att ett nära förestående slagsmål har lyckats avstyras av polis. I Årsta har även parkerade bilar slagits sönder och det bedöms vara en del i konflikten mellan supportrar.

De hundra personerna identifieras och filmas för att det i efterhand ska kunna konstateras om de har varit deltagare i upploppen på Friends arena.

De omhändertagna personerna avlägsnas nu tyill olika platser i bussar.