Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östermalms Ip, Klarabergsgatan, Lidingövägen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Prideparaden är nu avslutad.

Östermalms Ip, Klarabergsgatan, Lidingövägen, Stockholm, Stockholms län

Den särskilt uttagna poliskommenderingen med anledning av Prideparaden är nu avslutad. Kommenderingsledningen meddelar att paraden har kunnat genomföras helt enligt planen och utan stora ordningsstörningar.

Fram till klockan 18:00 då paraden kommit fram till Östermalms IP har följande brott relaterade till paraden rapporterats.

Vid 13-tiden kontrollerades en grupp personer på Klarabergsgatan. En person greps för våld mot tjänsteman och 13 personer omhändertogs med stöd av Polislagen §13 eftersom de ansågs utgöra en fara för den allmänna ordningen. Personerna är nu släppta. 

Vid 15-tiden rapporterades en grupp personer som genomförde en icke tillståndsgiven allmän sammankomst (demonstration) vid Lidingövägen. Gruppen är också rapporterade för olaga intrång eftersom de stod på privat mark. När paraden passerade kastade en person i tåget sten mot den allmänna sammankomsten. Den personen greps misstänkt för försök till grov misshandel. Personen är efter förhör frigiven.   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.