Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Humlegården, Kungsträdgården, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Under kvällen har en tillståndsgiven allmän sammankomst från Humlegården till Kungsträdgården i centrala Stockholm genomförts.

Humlegården, Kungsträdgården, Stockholm, Stockholms län

Den tillståndsgivna allmänna sammankomsten kunde genomföras utan allvarliga ordningsstörningar. I samband med detta genomfördes även en icke tillståndsgiven allmän sammankomst i Kungsträdgården.

Trafiken påverkades inte nämnvärt i samband med de allmänna sammankomsterna.

Däremot skedde konfrontationer mellan motdemonstranter och en gruppering som befann sig i Kungsträdgården. Vid det tillfället grep polisen två personer.

Tre poliser skadades lindrigt. Två poliser utsattes för spray/kemiska vätskor, en polis fick lindriga bullerskador. De kunde tas om hand på plats och fortsätta tjänstgöringen.

Brottsanmälningar
- En person är misstänkt för förgripelse mot tjänsteman.

- En person är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman samt brott mot knivlagen. Båda är i 20-årsåldern.

- Ett fall av brott mot ordningslagen i form av olaga demonstration eller icke icke tillståndsgiven demonstration, så kallad motdemonstration.

- Ett fall av försök till misshandel alternativt brott mot ordningslagen, då individer ur den icke tillståndsgivna demonstrationen och andra individer kastat knallskott mot varandra.