Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Birkavägen, Södertälje, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån

Polisen fick samtal om ett pågående mopedrån i Brunnsängs centrum.

Birkavägen, Södertälje, Stockholms län

Under samtalet får polisen veta att gärningspersonen kör i väg på mopeden i riktning mot Birkavägen. Polisen får syn och stopp på både mopeden och föraren. Han greps misstänkt för grovt rån.

Föraren får svårt att andas och polisen påbörjar hjärt- och lungräddning samt ser till att en ambulans kommer till platsen. Han förs till sjukhus med ambulans.

Polisen har i nuläget inte fått kontakt med brottsoffret som blev från tvingad mopeden samt misshandlad med slag och sparkar.

Uppdatering den 30 juli klockan 09:07
I det utredningsarbetet som har gjorts under natten har det kommit fram att gärningsmannen inte rånade brottsoffret på mopeden. Gärningsmannen har kommit och lämnat platsen på mopeden. Det brottsoffer som blev misshandlad med slag och sparkar är ännu inte lokaliserad. 

Polisen hade ett kort förföljande på mopeden och gärningsmannen stannade självmant. Vid ingripandet uppmärksammade polisen att gärningsmannen slutade att andas. Hjärt- och lungräddning påbörjades och ambulanssjukvårdare kom till platsen. Gärningsmannen, en man i 35-årsåldern, avled på sjukhus och anhöriga är underättade.

Polisen har upprättat och överlämnat en anmälan angående händelsen till Avdelningen för särskilda utredningar (SU) som är en fristående och oberoende avdelning inom Polismyndigheten. Utredningarna leds alltid av en åklagare vid särskilda åklagarkammaren.