Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vasastaden, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån

Polisen är på plats inne i ett företag i Vasastaden med anledning av något som initialt bedöms som rån.

Vasastaden, Stockholm, Stockholms län

Gärningspersonen har skadat brottsoffret med ett vasst föremål. Gärningspersonen var inte kvar på platsen när polisen kom dit.

I nuläget är det oklart om brottsoffret behöver sjukhusvård för de skador personen fick. Ambulanspersonal finns på platsen och tar hand om brottsoffret.

Förutom att samla på sig information om vad som har hänt söker polisen även efter gärningspersonen.

Uppdatering klockan 11:36
Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord. Tekniker kommer undersöka brottsplatsen. Sökandet efter gärningspersonen samt insamlandet av information om vad som har hänt fortsätter.

Uppdatering klockan 11:52
I det pågående utredningsarbetet är den misstänkte gärningspersonen gripen. Han greps  i Stadshagen. Brottsoffret är förd till sjukhus. Hans skadeläge är inte beskrivet men polisen har pratat med honom innan han fördes till sjukhus.

Uppdatering klockan 12:43
Den polispatrull som har haft kontakt med brottsoffret har talat om att han har varit vid medvetandet hela tiden samt att han är skadad i överkroppen.