Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Upplands väsby, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån

Personal på ett företag har blivit hotade med vapen av flera gärningsmän som tillgripit fordon från företaget och åkt iväg åt olika håll.

Upplands väsby, Stockholms län

Det skall enligt initiala uppgifter ha varit minst tre rånare, och personalen ska inte vara skadade.

Patrull är beordrad till brottsplatsen för att prata med personalen, och flera andra patruller och polishelikopter letar efter de tillgripna bilarna och gärningsmännen.  

Uppdatering klockan 18:50

En av de stulna bilarna har kört in i ett räcke vid Kungsängen och minst en person har setts springa från platsen. Hundpatrull spårar i området.

Uppdatering klockan 19:25

Patrull på brottsplatsen berättar att det är 9 fordon som stulits i samband med rånet. Det rör sig om nyare bilar av märke Porsche, BMW, Range Rover, Audi och Mercedes.

Personalen har under rånet blivit hotade med vad som uppfattades som en pistol. De är inte fysiskt skadade.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. 

Uppdatering klockan 19:35

En person är gripen i Kungsängen i samband med att ett av de stulna fordonen krockade in i ett vägräcke.   

Patrullerna fortsätter att kontrollera fordon och personer i jakten på rånarna.

Allmänhet som ser bilar, parkerade eller på rull, som kan sättas i samband med rånet uppmanas ringa 11414 alternativt 112.

Förundersökning är inledd om grovt rån.

Uppdatering klockan 21:30

Kriminaltekniker är på brottsplatsen och har börjat undersökning och spårsäkring. Bilen som krockade i Kungsängen är bärgad och tagen i beslag för teknisk undersökning.

Det kommer i nuläget inte att kommenteras om fler personer har frihetsberövats i ärendet eller om ytterligare fordon är påträffade. Detta kan i nuläget kan vara till men för utredningen.