Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Rinkeby, Degerbygränd, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen

I Rinkeby sågs två personer som var maskerade där en bar ett pistolliknade föremål.

Rinkeby, Degerbygränd, Stockholm, Stockholms län

Polisen som är i området för att ta reda på vad som har hänt har fått information om att det har hörts ljud som beskrevs som skottljud.

Polisen har hittat hylsor och ska nu se om de kan ha med ljudet att göra. Det finns ingen uppgift om att någon person är skadad. 

Tekniker kommer undersöka platsen på Degerbygränd där hylsorna hittades. 

Uppdatering klockan 18:15
Polisen har inte funnit någon skadad person. En person har avlossat ett vapen mot polispersonal och polispersonalen har använt sitt tjänstevapen. 

Polisen har inlett förundersökning angående grovt vapenbrott och försök till mord. En person är gripen och kommer förhöras på polisstationen.

Ingen polispersonal är skadad och polisen har inte funnit någon skadad person. 

Uppdatering klockan 21:05

Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter, det görs bland annat genom dörrknackning samt prata med de personer som kan ha hört eller sätt något som kan vara till hjälp i utredningsarbetet.

Polisens tekniker arbetar vidare på Degerbygränd och kommer sedan undersöka platsen, på Basargränd, där polisen blev beskjuten och avlossade sitt tjänstevapen. Den person som greps är en man och han är misstänkt för försök till mord genom att ha skjutit mot polisen. 

Särskilda åklagarkammaren är informerad om händelsen vilket är rutin när någon har skjutit mot polispersonal och polisen har använt sitt tjänstevapen.