Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Husum, Banken, Mellansel, Örnsköldsvik Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri

Husum mfl orter, bedrägerier mot äldre,

Husum, Banken, Mellansel, Örnsköldsvik

Under dagen har det anmälts två bedrägerier i Husum. Det är två äldre personer som fått besök av en man som på olika sätt försöker komma över bankkort och kod. I åtminstone ett fall har han lyckats och sedan gjort uttag  av flera tusen kronor vid en bankomat.

Ett av tillvägagångssätten är att mannen uppger att målsägandens kontokort har drabbats av virus och att han behöver kort och kod för att rätta till det hela. Han uppger då att han kommer från banken.

Under eftermiddagen kommer det in tips till polisen om samma tillvägagångssätt i Mellansel. Det är för närvarande oklart om mannen lyckats komma över något kort/kod där.

Mannen beskrivs som äldre, svarta glasögon och vid i vart fall ett av tillfällena klädd i svart keps, blå jacka och jeans.

Har du äldre anhöriga som du bedömer kan råka ut för mannen - ta kontakt och förklara att banken aldrig agerar på det här sättet. Uppmana till att den personen som vill komma över kort och kod ska avvisas omgående. Uppmaningen är också förstås att inte släppa in någon okänd i din bostad. Det har inte förekommit någon form av våld vid de här brotten.

Har du tips om brotten - kontakta polisen på tfn 11414. Vet du var mannen befinner sig eller har du honom inom synhåll - ring polisen på tfn 112.

Polisen Västernorrland