Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrland, Västerbotten, Strömsund, Dorotea, Jämtland Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll

E45, här är resultatet efter kontroller under två dagar.

Västernorrland, Västerbotten, Strömsund, Dorotea, Jämtland

Polisen i Jämtland, Västernorrland och Västerbotten har tillsammans jobbat med insatsen där man kontrollerat trafikanter efter E45 och i områden i närheten av E45. Kontroller har hållits på olika platser mellan Strömsund i Jämtland och Dorotea i Västerbotten. En del kontroller har hållits på platser som ingår i de medborgarlöften som tecknats.

I går kontrollerades nykterheten hos 100 förare. Elva förare fick en ordningsbot, majoriteten på grund av för hög hastighet. En av dessa fick också körkortet omhändertaget.

I dag har nykterheten hos 145 förare kontrollerats. Åtta förare har fått en ordningsbot på grund av att de kört för fort eller att fordonet varit avställt. Två a-traktorer har besiktigats och en anmälan gällande trafikbrott har skrivits.

Polis som jobbat med insatsen hälsar att många av trafikanterana reagerat positivt när de blivit stoppade. - De tycker att det är bra att vi kollar trafiken, folk har generellt varit glada, säger han.

Polisen Jämtland