Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gallerian, Gävle Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman

Måndag den 9 januari klockan 14:47 inkom ett larm till polisen från en väktare på Gallerian Nian. Väktaren hade blivit utsatt för försök till våld mot tjänsteman och hotad.

Gallerian, Gävle

Polis åkte till platsen med ett flertal patruller eftersom man hade talat om att det kunde vara flera gärningsmän inblandade och att en hade en kniv på sig.

När polis fick kontroll på det inträffade visade det sig att en 22-årig man hade burit kniv inne på Gallerian och när han skulle kontrolleras blev han våldsam mot väktaren.

Mannen är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen. När det misstänkte skulle kontrolleras hade han två kamrater med sig som började ifrågasätta väktarens agerande mycket närgånget. Väktaren bedömde situationen som hotfull och larmade därför på förstärkning.

Den misstänkte 22-årigen greps inledningsvis men sedan frigavs han och fick stanna hos polisen tills han hade lugnat ned sig.

 

Polisen Gävleborg

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.