Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat

Två personer grips efter ett rån på Valvgatan i Uppsala.

Uppsala, Uppsala län

Strax efter halv tre natten till torsdag larmas flera polispatruller till Valvgatan i Uppsala med anledning av ett personrån. Två personer, varav en med kniv, rånar en man på hans jacka och kontokort.
Patrullerna söker efter rånarna i närområdet och hittar två män i 20-årsåldern som stämmer in på signalementen. De båda grips och medtas till polisstationen för förhör. 
Polisen har återlämnat jackan och kontokortet till den utsatte mannen. Det finns inga uppgifter om fysiska skador i samband med händelsen.

UPPDATERING 08.26: Åklagare har beslutat om att anhålla männen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.