Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Sörby, Tärnsjö, Egnahemsvägen, Östervåla, Enbo, Systembolaget, Berg, Harbo, Morgongåva, Riksvägen, Uppsalavägen, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Heby v.36

Heby Kommun, Sörby, Tärnsjö, Egnahemsvägen, Östervåla, Enbo, Systembolaget, Berg, Harbo, Morgongåva, Riksvägen, Uppsalavägen, Heby, Uppsala län

                           POLISRUTAN Heby kommun

Ibland är det inte kul att ha rätt. I förra Rutan skrev jag att risken var stor för skadegörelsebrott. Tyvärr fick jag rätt och det har under perioden anmälts flera skadegörelser. Jag har fått flera signaler att det under sommaren varit många ungdomar som druckit alkohol. För att komma tillrätta med detta skulle det vara bra om vi fick göra en omstart med vuxenvandringar under kvällstid. Den ort som känns mest angelägen att börja i är Heby. Hör gärna av Dig så kan jag hjälpa till med att få igång verksamheten.

Redovisningen avser några av brotten som anmälts den 24/8-6/9:

Heby: Inbrott på Apoteket Kronan, tjuven stal mediciner. Brottstiden är 28/8 kl. 01.45. Finns det någon som gjort några iakttagelser? Inbrott i en bil som var parkerad i Sörby.

Tärnsjö: En bilförare är misstänkt för vårdslöshet i trafik i samband med en trafikolycka. En bil har stulits på Egnahemsvägen. Bilen anträffades senare i Heby. Jag glömde nästan att tacka alla som besökte Tärnsjödagen. Det var ett trevligt engagemang och det var positivt att vi fick vara med och informera om Polisen.

Östervåla: En anmälan om misshandel. Ingen fick några allvarliga skador. Inbrott i ett garage i Enbo, okänt vad som stulits. En rattfyllerist ertappades när han var på väg till Systembolaget. En bil har stulits i Berg.

Harbo: En körkortslös, drogpåverkad bilförare har ertappats. 

Morgongåva: Inbrott i en bil som var parkerad efter riksvägen. Skadegörelse på ett hus på Nya Uppsalavägen.

Uppmaning: Hör av er angående eventuell uppstart av vuxenvandring i Heby.

Presstopp! Precis nu får jag besked att det varit ett inbrott på Coop i Östervåla. Tre personer är gripna för brottet.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se
Vid pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn
kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.