Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Skackelvägen, Industrivägen, Västerbo, Tärnsjö, Stalbo, Södra Storgatan, Nora, Sparbanken, Östervåla, Harbo, Vittinge, Myrkarby, Morgongåva, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan för Heby v. 46

Heby Kommun, Skackelvägen, Industrivägen, Västerbo, Tärnsjö, Stalbo, Södra Storgatan, Nora, Sparbanken, Östervåla, Harbo, Vittinge, Myrkarby, Morgongåva, Heby, Uppsala län

                                      POLISRUTAN Heby kommun

Jag har under veckan fått flera telefonsamtal om ”osynliga” fotgängare som varit nära att bli påkörda i höstmörkret. Var rädd om dig och använd reflexer. OBS! Att det även gäller i våra tätorter. Regn, mörker och smutsiga vägar är ingen bra kombination. I övrigt vill jag varna för viltet som kommer ut på vägarna. Det bästa för att undvika viltolyckor är att lätta på gasen, speciellt i gryning och skymning ska du vara extra uppmärksam.

Redovisning av några av de anmälda brotten som inträffat mellan den 30/10-13/11:

Heby: En bil parkerad på Skackelvägen har brunnit. Tre narkotikapåverkade bilförare har ertappats. Alla tre saknade körkort. En bilförare har rapporterats för störande körning på Industrivägen. Inbrott i ett förråd i Västerbo. Fyra ungdomar är misstänkta för att ha brukat narkotika.

Tärnsjö: Inbrott i fritidshus i Stalbo. En bilist har smitit från en trafikolycka på Södra Storgatan. Skadegörelse av brevlådor med mera i Nora. Sparbanken har utsatts för ett bedrägeriförsök.

Östervåla: Tre körkortslösa narkotikapåverade bilförare har ertappats vid trafikkontroller. En okänd person har sågat ner ett antal tallar på annans mark.

Harbo: En person har blivit utsatt för ett försök till utpressning.

Vittinge: Stöld av diesel från en traktor i Myrkarby.

Morgongåva: Stöld av en åkgräsklippare från ett låst garage. Stöld av en luftvärmepump från en villa i Snesholm. En person är misstänkt för våld mot tjänsteman i samband med att han omhändertogs av polis.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se
OBS! Om det handlar om pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn
kommunpolis

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.