Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Älvkarleby, Tierps Kommun, Örbyhus, Karlholmsbruk, Älvkarleby Kommun, Skutskär, Fisk, Tierp, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisruta Tierp och Älvkarleby

Älvkarleby, Tierps Kommun, Örbyhus, Karlholmsbruk, Älvkarleby Kommun, Skutskär, Fisk, Tierp, Uppsala län

Vintertiden och mörkret har kommit. Många klagomål har inkommit till polisen gällande brist på reflexer hos fotgängare samt belysning på cyklar och mopeder. Även många barn vistas ute på våra vägar utan att synas ordentligt. Vi uppmanar alla, särskilt föräldrar, att se till att samtliga som vistas ute i trafiken ska synas ordentligt. Detta är en billig livförsäkring.

Tierps kommun
En omfattande odling av cannabis har avslöjats i Tobotrakten. En person greps och misstänks nu för grovt narkotikabrott.

På samma ort anmälde en kvinna ett bedrägeri. Detta brott är tyvärr inte särskilt ovanligt. I det aktuella fallet har pengar dragits från den drabbades konto trots att inga varor beställts.

I Örbyhus har en anmälan om stöld från en bostad inkommit. Huset är under renovering och är för tillfället obebodd. En mängd verktyg tillhörande renoveringsföretag som jobbade i huset tillgreps.

Vinterdäck är attraktivt stöldgods så här års. I samband med ett inbrott i ett förråd i Karlholmsbruk har bland annat fyra stycken vinterdäck tillgripits.

Älvkarleby kommun
I samband med medborgardialoger som genomfördes under förra året. Framkom önskemål från invånarna i Älvkarleby kommun om en ökad närvaro av polis. Som ett led i det medborgarlöfte som kommunen och polisen gav till medborgarna. Har nya poliskontor byggts i räddningstjänstens lokaler.

Nu på lördag 11 november invigs Trygghetens Hus i Skutskär. Detta innebär att polisen flyttar in i samma byggnad som räddningstjänsten, ambulansen och sotningsväsendet. För polisens del får vi mer verksamhetsanpassade lokaler som möjliggör mer polisiär närvaro i kommunen. Från och med den 15 november ändras öppettiderna för poliskontoret. Nya tiden blir onsdagar mellan klockan 13.00 och 17.00. Välkomna på invigningsdagen mellan klockan 13.00 och 16.00 då vi visar upp Trygghetens Hus och våra nya lokaler.

Under hösten har flera fall av utpressning anmälts i kommunen. Även i dessa fall används ofta Internet. Något som kan benämnas den moderna tidens rån. Den drabbade hotas och uppmanas att betala pengar för att gärningsmannen inte ska hänga ut den drabbade på ett ofördelaktigt sätt. Det har även förekommit flera fall där drabbade har blivit uppsökt rent fysiskt och hotade med våld och besök av bland annat kända mc-gäng. Dessa brott ser vi mycket allvarligt på från polisens sida.

En person greps i Skutskär efter att denne hyrt en bil som inte lämnades tillbaka. En anmälan om olovligt brukande upprättades men ändrades senare till tillgrepp av fortskaffningsmedel då bilen inte påträffades i samband med att polisen konfronterade gärningspersonen.

En försäljningsvagn för fisk som stod uppställd i Skutskär drabbades av inbrott. Gärningspersonerna hade brutit upp frontluckan och tagit sig in. Okänt tillgrepp vid anmälningstillfället.

Information gällande 26 oktober – 1 november.

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.