Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Säffle Kommun, Säffle, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bråk

Ett större bråk utbröt på en kommunal högstadieskola i Säffle kommun

Säffle Kommun, Säffle, Värmlands län

Inledningsvis var det ett stort antal elever som hamnade i bråk med varandra i anslutning till skolan. Ett flertal patruller beordrades ut till platsen och stämningen lugnade ned sig något. Snart blossade bråket dock upp igen och ett flertal vuxna anslöt till bråket.

Slagsmål utbröt varvid lärare och personal hänvisade övriga elever till klassrummen. 

Situationen är nu under kontroll och polisen kommer att utreda händelsen samt identifiera de personer som misstänks ligga bakom bråket. Ingen person ska ha behövt ambulansvård, några ska enligt de initiala uppgifterna ha fått lättare skador. 

Polisen kommer att kvarstanna på skolan till dess att den stänger för dagen.

Uppdatering 16.24: Sammanfattning av bråket. Två grupperingar ska ha hamnat i dispyt och bråk med varandra inne på skolan. Anledningen ska vara en tidigare konflikt från helgen. Flera vuxna anslöt till bråket och ett slagsmål utbröt. Polis larmades till platsen medan övriga elever följde med sina klassföreståndare in i klassrummen. Ett 20-tal personer misstänks ha varit delaktiga i bråket, varav ett fåtal individer har varit mer aktiva. 

En person ska senare ha behövt uppsöka sjukvård.

Anmälningar gällande misshandel och olaga hot har upprättats. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.