Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mattila, Östmark, Torsby, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Försvunnen person från Mattila i Östmark

Mattila, Östmark, Torsby, Värmlands län

En kvinna född 50 har försvunnit från Mattila i Östmark. Hon skulle ha återvänt till det stugområde där hon och hennes make hyr bostad vid 17:00 tiden igår onsdag och hon har fortfarande inte kommit tillrätta.

Vid försvinnandet hade hon med sig sin hund av rasen Cavallier King Charles och båda saknas fortfarande.

Under kvällen igår har ett större sökpådrag pågått. och arbetet pågår med oförminskad kraft idag torsdag. Kontakt har etablerats med Missing people under gårdagskvällen.

Den försvunna kvinnan född 50 heter Marianne. Osäkerhet råder om vilken klädsel hon har på sig men vi räknar med att återkomma i den frågan.

Den som eventuellt tror sig ha gjort iakttagelser som kan hjälpa polisen framåt i sökandet ombeds kontakta polisen på telefonnummer 11414 och begära att få upplysningar angående försvinnandet.

(Uppdatering kl 11:00)

Kvinnan är fortfarande försvunnen och arbetet fortgår. Redan under gårdagen hade polisen kontakt med missing people och dialog pågår fortlöpande. I media finns en uppgift om att de deltar aktivt i sökandet efter kvinnan. Så är inte fallet hittills men det kan mycket väl bli så att deras hjälp tas i anspråk efter hand. I skrivande stund har de dock ej engagerats.

I arbetet deltar militär, en mängd polispatruller inklusive flera hundar. Man har även tillgång till räddningstjänsten och deras utrustning inklusive terrängfordon. Militären bistår även med en militär helikopter och polisen använder sig av drönare. 

(Uppdatering kl 11:20)

Fotografi på den försvunna kvinna inlagd

(Uppdatering kl 12:03)

Räddningsarbetet har haft dialog med norsk polis då det inte kan uteslutas att den försvunna kvinnan tagit sig över till norskt territorium. Oklart om norsk polis vidtagit några åtgärder med anledning av detta.

(Uppdatering kl 13:02)

Den försvunna Marianne är anträffad välbehållen. Mer information beräknas komma efter hand.