Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Karlstads Kommun, Skutberget, Karlstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Uppdatering kring det misstänkta mordförsöket i Karlstads kommun som inträffade under natten till tisdagen.

Karlstads Kommun, Skutberget, Karlstad, Värmlands län

Under natten kom det in samtal till polisen efter att några personer anträffat en skottskadad man i de västra delarna av Karlstads kommun.

Med anledning av det har polisen under morgonen spärrat av ett område i Skutberget som är av intresse. Utredningen är inne i ett intensivt läge och personal finns på plats för att undersöka området.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus och det finns inga nya uppgifter kring skadeläget. Ingen person är frihetsberövad.

I övrigt finns det i nuläget inga nya uppgifter att delge i ärendet.

Uppdatering 12.18: Målsägaren är känd av polisen sedan tidigare och skadeläget är i nuläget allvarligt men bedöms vara under kontroll.

Det pågår en brottsplatsundersökning i området kring Skutberget i Karlstad där man bedömer att brottet har ägt rum någon gång efter midnatt natten mot tisdagen.

Samtidigt pågår det fortsatta förhör i form av dörrknackning vid brottsplatsen samt andra platser som anses intressanta i utredningen och en teknisk undersökning.

Man har även påbörjat hämtning av videomaterial från flera platser i Karlstad som kan vara av intresse.

Ingen person har delgivits misstanke gällande det misstänkta mordförsöket. Man analyserar samtidigt kopplingar mellan tidigare mordförsök och grovt vapenbrott i Karlstad senaste veckan.