Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Ridvägen, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Ett urval av information och händelser kopplade till polisens insats under Rally Sweden fredag den 25 februari.

Umeå, Ridvägen, Västerbottens län

Presstalesperson för den pågående polisinsatsen kopplat till Rally Sweden kommer under dagen finnas tillgänglig vid receptionen i Umeå polisstation (Ridvägen 10) mellan klockan 10:00-10:30 samt klockan 15:00-15:30. Vid önskemål om telefonintervju, ring pressnumret 010-569 15 19.

16:17 Uppdatering

Under dagen har tips inkommit till polisen från en privatperson i Umeå som fått ett telefonsamtal från en man som ringde från ett okänt telefonnummer. Mannen sade sig vilja dela ut ett paket med flaggor och annat från Rally Sweden. Polisen har varit i kontakt med arrangören som klargör att de ej delar ut några flaggor eller paket. Polisen vill därför uppmärksamma allmänheten på att detta kan vara ett sätt att ta reda på om personer är hemma eller inte.

18:19 Summering eftermiddag

Under eftermiddagen har polisen arbetat med bland annat hastighets- och nykterhetskontroller vid specialsträckorna och vägarna till och från dem. Polis har även funnits vid arenaområdet på I20 samt i centrala Umeå. Det har varit bra stämning. Bilister och skoterförare har överlag skött sig utmärkt.

Några obot har utfärdats under dagen, bland annat till förare och passagerare i en bil på I20-området som inte använde bilbälte och en förare för störande körning.

I skrivande stund har invigningen av arenan vid Röda ladan avslutats och senare ikväll körs dagens sista rallysträcka där. Polisinsatschefen på plats beskriver stämningen som lugn.

Notisen kan komma att uppdateras vid behov.