Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Holmsund, Carlshem, Bygdeå, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån övrigt

Fyra gripna för flera brott.

Holmsund, Carlshem, Bygdeå, Umeå, Västerbottens län

Under förmiddagen inkommer samtal om att flera personer ska ha varit inne i en matbutik i Holmsund och stulit varor. Därefter har de lämnat platsen springande.

Polis har under förmiddagen varit på plats och säkrat spår, samt upprättat en anmälan om stöld i butik.

Vid lunchtid inkommer samtal om att samma personer är tillbaka i butiken. Personerna lämnar butiken och därefter ska en av dem, en kvinna, tagit en vara av en torghandlare och i samband med det måttat en spark mot denne.

Kvinnan lämnar platsen, men en man i 30-årsåldern grips av polis i närområdet. Någon timme senare grips även kvinnan som är i 25-årsåldern. Båda misstänks för rån i motvärnsfallet.

När polisen arbetar med ärendet uppmärksammar de en man på en misstänkt stulen cykel. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för stöld. I samband med en husrannsakan i mannens hem påträffas ytterligare stöldgods från tidigare stölder.

Under förmiddagen anmäls även en bil stulen i Holmsund och under eftermiddagen inkommer samtal en stulen husvagn på Carlshem i Umeå.

Vid 18.20-tiden stoppas ekipaget utanför Bygdeå. Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks inledningsvis för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld.

Alla fyra är bekanta med varandra.

Uppdatering av Peder Jonsson 2018-06-09 09:00

Med patruller från både Umeå och Skellefteå samt med biträde av polishelikopter kunde den man som misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel gripas strax efter klockan sex på fredag kväll.

Senare under kvällen beslutade åklagaren att anhålla kvinnan och den ene av männen i 30-årsåldern misstänkta för rån. Mannen i 40-årsåldern anhölls misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den andre mannen i 30-årsåldern försattes på fri fot av åklagaren.

I samband med de gripanden och efterföljande husrannsakningar som gjordes under dagen och kvällen påträffades en hel del gods som togs i beslag då det kan misstänkas vara stulet. Ett arbete pågår nu att eftersöka rättmätiga ägare till godset så att detta kan återlämnas. Bland gods som tagits i beslag finns en bil, en husvagn, sex cyklar, kläder och en hel del verktyg och maskiner.

Utredningsarbetet fortsätter under dagen med förhör och analyser. Ytterligare brottsmisstankar kan tillkomma.