Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Bölesholmarna, Nyberg, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering gällande anmäld våldtäkt på Bölesholmarna i Umeå.

Bölesholmarna, Nyberg, Umeå, Västerbottens län

Anhållningsbeslutet har hävts av åklagare. Dels utifrån att den misstänkte är under 18 år. Men även för att utredningen har kommit så långt att åklagarens bedömning är att den misstänkte inte längre kan förstöra eller försvåra den på fri fot. Utredningen har fortsatt hög prioritet utifrån skyndsamhetskravet då det rör sig om en ung målsäganden och ett allvarligt brott.

Rubriceringen är våldtäkt mot barn, vilket beror på målsägandens låga ålder (under 15 år) men även för att det ska handla om ett bristande samtycke.

Brottet, som ska ha skett på Bölesholmarna i Umeå, anmäldes vid 21.30-tiden på fredagskvällen. En brottsplatsundersökning genomförs och skadedokumentation inhämtas. Det finns också vittnen som befunnit sig i närheten av brottsplatsen som ska höras.

Ärendet leds av kammaråklagare Andreas Nyberg, 010 562 64 98. Han finns tillgänglig för mediefrågor idag 13 juni till och med klockan 14:00.