Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Parkbron, Yttersta, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt, försök

Centrum, försök till våldtäkt vid Parkbron i Skellefteå under natten.

Parkbron, Yttersta, Skellefteå, Västerbottens län

Under natten så har en händelse som har rubricerats som försök till våldtäkt ägt rum vid norra brofästet till Parkbron i Skellefteå.

Polisen har under dagen arbetat med att inhämta och bearbeta information och en teknisk undersökning har genomförts på platsen. Vi har även haft kontakt med den kvinna som utsatts för våldtäktsförsöket.

Vi efterfrågar iakttagelser och tips från personer som rört sig i området mellan klockan 02.00-03.15. Vi är särskilt intresserade av att komma i kontakt med en man i 50-årsåldern som har mött målsägaren på Parkbron omkring klockan 03.00. Mannen ska då ha varit på väg norrut över bron. Vi vädjar till honom att höra av sig då det är av yttersta vikt att vi får höra vad han sett och hört. Särskilt intressant är även filmer och fotografier från området under de aktuella klockslagen. Polisen kontaktas via telefonnummer 114 14.

Polisens kommunikatör finns tillgänglig på 010-569 15 19 och kan svara på mediefrågor fram till klockan 15.15 i dag söndag. Inga nya uppgifter dock kommer att kunna lämnas förrän tidigast i morgon måndag.