Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Universitetsområdet, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt

Umeå, under natten mot söndag har två ärenden rubricerade som våldtäkt anmälts.

Universitetsområdet, Umeå, Västerbottens län

01.00 Universitetsområdet

En tjej har utsatts för en sexuell handling som i nuläget är rubricerat som våldtäkt. Händelsen har inträffat inne på festivalområdet för Brännbollsyran. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

01.27 Universitetsområdet

En 18-årig kvinna har utsatts för en våldtäkt utomhus i skogen i närheten av Skogis på universitetsområdet. Målsägande fördes av polispatrull till sjukhuset för provtagning och där konstaterades att det rör sig om en fullbordad våldtäkt.

Under natten och morgonen har ett område varit avspärrat för brottsplatsundersökning samt kriminalsök med hund. Det har också gjorts vissa beslag. Dessutom har ett antal personer identifierats i området, men i nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.

Polisen är intresserade av iakttagelser från området runt Skogis kårhus och gångbanan i närheten under natten. Enligt de uppgifter vi har i nuläget så har våldtäkten inträffat någon gång mellan 24:45 och 01:27. Gärningsmannen ska enligt uppgift vara i 20-års åldern och initialt ha lämnat platsen till fots. Har du sett något eller vet något om händelsen så når du polisen på telefonnummer 114 14 för att lämna tips.

Till medierna: För frågor i dessa ärenden, kontakta presskontakt Malin Axroth 010-568 31 40. Hon finns tillgänglig till och med kl 15:00 i dag.

Polisen Västerbotten