Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Alby, Ånge, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Miljöbrott

Ånge, polisens arbete efter utsläppsolyckan i Alby.

Alby, Ånge, Västernorrlands län

Inledningsvis efter att larmet inkom upprättade första patrullerna på plats vägspärrar av infarterna på väg 507 till Alby. När förstärkning i form av två patruller kom på plats inleddes dörrknackning hos boende och företag inom riskområdet (500 m).

 

Efter samråd med Räddningstjänsten kl. 16:00 tog beslut om att omvandla vägspärrarna till informationsposter. Detta innebär att polispatrullerna stoppar alla personer/fordon som är på väg in till samhället för att informerar om händelsen, riskområdet och att de tillsvidare ska hålla fönster och dörrar stängda.

 

Enligt Räddningstjänsten kommer det ta ytterligare ca 4 timmar från kl. 16:00 att tömma tanken på återstående mängd saltsyra. När tanken är tömd kommer riskområdet snabbt att avvecklas. Polispatrullerna på plats kommer i det här läget att spärra av närområdet kring tankvagnen.

 

Åklagaren Åse Schoultz har beslutat att inleda en förundersökning om miljöbrott. Frågor om förundersökning hänvisas till åklagaren.

 

Frågor om Polisens fortsatta arbete under natten kan ställas till Marcus Grahn, stabschef, tel. 070-322 69 04.

   

Polisen Västernorrland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.