Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vikingagatan, Örnsköldsvik, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Narkotikabrott

Vikingagatan, livat i lägenhet

Vikingagatan, Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Polispatrullen får uppgift från en person om att det är stökigt och livat i en lägenhet. När polisen kommer till adressen så möter de en person på väg ut från lägenheten. Personen visar tydliga tecken på att vara drogpåverkad.

Poliserna gör då en husrannsakan i lägenheten och två män i 25 resp 15-års åldern blir misstänkta för narkotikabrott eget bruk och innehav. De båda måste följa med till polisstationen för provtagning. Efter provtagning överlämnas 15-åringen till vårdnadshavare.

I lägenheten finns också två flickor under 18 år. De är inte misstänkta för brott men omhändertas med stöd av polislagens §12, förs till polisstationen och vårdnadshavare kontaktas.

------------------------- 

Fakta

Om någon som kan antas vara under arton år anträffas under förhållanden som uppenbarligen innebär överhängande och allvarlig risk för hans eller hennes hälsa eller utveckling, får han eller hon tas om hand av en polisman för att genom dennes försorg skyndsamt överlämnas till sina föräldrar eller någon annan ....      

Polisen Västernorrland