Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västerås Norra, Norra Källgatan, Stora Gatan, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ofredande/förargelse

Två kvinnor ofredade av okänd man.

Västerås Norra, Norra Källgatan, Stora Gatan, Västerås, Västmanlands län

Polis fick in samtal från centrala Västerås, Norra Källgatan och Stora Gatan med anledning av att två kvinnor uppgivit att de blivit ofredade av en okänd man. Vid det första tillfället hade mannen tagit kontakt med kvinnan och frågat om hon ville ha en svensk eller utländsk kille och om hon ville ha sex med honom. Då kvinnan tackade nej och bad att få vara ifred så följde mannen efter kvinnan till hennes bil.

Ca en timme senare ringer ytterliggare en kvinna polisen och meddelar att hennes dotter blivit förföljd av en man som frågat om hon ville ha sex med honom vid Stora Gatan. Den ofredade dottern lyckades även där springa ifrån gärningsmannen.

Polis har fått signalement från båda händelserna och två anmälningar om ofredande har upprättats. Polis har även sökt i centrala Västerås efter gärningsmannen men utan resultat.

Polisen Västmanland