Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Alléstigen, Kopparlunden, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån övrigt

Personrån med kniv, Centrala Västerås

Alléstigen, Kopparlunden, Västerås, Västmanlands län

En man f, -93, ringer under morgonen och uppger att han blivit utsatt för ett personrån av två gärningsmän. Rånet ska ha skett på Alléstigen och männen skulle ha sprungit från platsen i riktning mot Kopparlunden. Männen använde en kniv och hotade målsäganden med.

Polis larmades till platsen och kunde konstatera att målsäganden tidigare under natten hade haft med polis att göra. Han hade då  själv varit misstänkt i ett ärende ang. Ringa narkotikabrott. Han uppgav även att han hade ett telefonnummer till de misstänkta men att han inte visste deras namn.

Polis misstänker således att rånet är en narkotika-affär som gått snett. Ingen är gripen i ärendet och polis har tagit uppgifter för en anmälan om rån. Gärningsmännen fick med sig ca fyrahundrakronor i sedlar.

Polisen Västmanland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.