Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kinna, Mark, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Försök till mord i Kinna

Kinna, Mark, Västra Götalands län

En person har skadats av ett vasst tillhygge på en frisörsalong i Kinna. Personen är avförd med ambulans med ett i dagsläget oklart skadeläge. En person har gripits av polis, misstänkt för försök till mord, och platsen har spärrats av. Det är fortfarande en pågående insats. 

Kl 14.30 Uppdatering:
Tekniker är beställda till platsen för att genomföra brottsplatsundersökning. Platsen är således fortsatt avspärrad och kommer så att vara. En bostad i närområdet kommer även att spärras av. För närvarande finns inga uppgifter om att någon ytterligare person ska ha varit involverad i händelsen.

Kl 15.30: Ny kontakt med förundersökningsledaren. Brottsplatsen är en frisörsalong på Grovaliden.
De båda personer som förundersökningen handlar om är två män, den skadade en man i 45-årsåldern. Han befinner sig på sjukhus och enligt vården är han vaken och talbar. Han har skador i bålen, omfattningen av skadorna i övrigt är oklart. Polisen har inte hört mannen ännu. 

Den man som är gripen är en man i 25-åråldern. Han greps på brottsplatsen och är nu förd till polisen för ett första förhör, det har ännu inte genomförts.

De båda männen känner varann sedan tidigare. Motivet till händelsen är ännu inte känd.Inga ytterligare uppgifter kring vilken typ av vapen/tillhygge som använts. 

Kl 17.00: Kontakt med FU-ledningen. Den misstänkte är ännu inte hörd. Ingen ny information från förundersökningen i övrigt.  

Kl 18.45: Den misstänkte har fortfarande inte kunnat höras av polis. Ingen övrig ny information från förundersökningen.Troligen kommer ingen ny information under kvällen/natten.

Efter kontakt med förundersökningsledaren har beslutats att inga ytterligare uppgifter kan lämnas ut ur den pågående förundersökning för närvarande.

Polisen söker ytterligare vittnen till händelsen. Om någon har uppgifter kring händelsen kontakta polisen på 114 14.