Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Korsvägen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen

Vid Lisebergs södra parkering har ett 40-tal svartklädda personer samlats, enligt en inringare.

Korsvägen, Göteborg, Västra Götalands län

Polis åker till platsen för att samtala med personerna som verkar starta en demonstration, detta utan tillstånd. De svartklädda tar fram fanor och påbörjar en marsch mot centrum. Mycket tyder på att det rör sig om NMR. 

Vid Korsvägen uppmanas demonstranterna av polis att avbryta sin demonstration. Åtta personer omhändertas här, misstänkta för ohörsamhet mot ordningmakten. Flera demonstranter springer från platsen i olika riktningar mot centrum. Inga uppgifter finns om personskador.

Kl 12.52: Vid Viktor Rydbergsgatan omhändertar polis ytterligare sju av demonstranterna. De demonstranter som fortfarande håller fanor uppe uppmanas att ta ner dom.  

Rättelse: Efter summering skall den korrekta siffran av omhändertagna vara 15 stycken.

Demonstrationen är avbruten. De demonstranter som inte omhändertagits, de som valt att inte demonstrera mer, går tillbaka till parkeringen där de startade. De anvisas väg av polis som följer demonstranterna. Nu är den totala summan av omhändertagna 16 stycken, de skall nu identifieras och förhöra av polis. En uppskattning av det totala antalet demonstranter är ca 65 stycken.  

Rättelse kl 14.20: De demonstranter som inte hörsammat polisens befallning misstänks för brottet ohörsamhet mot ordningsmakten, detta gäller idag 16 st.
Ett förtydligande, söker man inte tillstånd kan man inte räkna med att få gå över Göteborgs mest trafikerade gator utan då får man stå still och demonstrera. Detta skedde idag., demonstrationen avbröts således inte som tidigare uttryckts. 

 

 

Polisen Västra Götaland