Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mötet, Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

En kommendering med inriktning på att bevaka ett antal torgmöten i Fyrbodal har genomförts under eftermiddagen.

Mötet, Uddevalla, Västra Götalands län

Under eftermiddagen har Alternativ för Sverige genomfört ett antal s.k torgmöten i Fyrbodal. Polisen har av den anledningen varit på plats för att bevaka dessa möten. Enligt polisinstschefen så har en grupp på ca 30-40 motdemonstranter även varit på plats.

Dessa möten avslutades i Uddevalla och samtliga möten har kunnat genomföras.

Det har dock förekommit ordningsstörningar, mestadels under det sistnämnda mötet i Uddevalla. Där kastades bl a 4-6 ägg mot företrädare för Alternativ för Sverige.

Polisen har utöver detta omhändertagit två personer för ordningsstörning. En av de omhändertagna är även misstänkt för misshandel (ringa). Då den personen utdelat ett slag som träffat en av företrädarna för Alternativ för Sverige i ansiktet. Inga allvarliga skador som följd/ej sjukvård.

Utöver händelserna i Uddevalla så har en anmälan upprättats om ofredande/alt ringa misshandel efter det att en brinnande cigarett kastat mot en av företrädarna för Alternativ för Sverige, han träffades i ansiktet. Inga allvarliga personskador. Ingen gripen.   

Samtliga möten är nu avslutade och har kunnat genomföras.