Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Grevegårdsvägen, Frölunda Torg, Kungälv, Toreby, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning dag

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Göteborg, Grevegårdsvägen, Frölunda Torg, Kungälv, Toreby, Västra Götalands län

00.31 Göteborg, rån 
Polisen får in uppgifter om att en kvinna i 30-årsåldern ska ha blivit attackerad i ett trapphus på Grevegårdsvägen. Hon ska ha blivit hotad och nerdragen på golvet i fastighetens trapphus. Hon ska även blivit av med telefon och ID-handlingar. Två okända män ska ha utfört gärningen. 
Kvinnan ska ha träffat på männen i närheten av Frölunda torg och sedan ska de ha följt efter henne till Grevegårdsvägen där brottet inträffar. Inga kända fysiska skador. Ingen gripen. 

Kl 01.37 Kungälv, försök till inbrottsstöld/tre gripna
Polisen får larm om att två män ska försöka ta sig in i en fastighet vid Toreby Mosse. De ska ha brutit på en altandörr men blev upptäckta och sprang då från platsen. De båda var maskerade då de ertappades. Polisen påbörjar en sökinsats i närområdet. Helikoptern finns i tjänst och den kan lokalisera två bilar i rörelse i närområdet. Polisen genomför kontroll av dessa bilar. I en av bilarna finns tre personer med utländskt medborgarskap. Polisen finner även sk "rånarluvor" och brytverktyg samt en lös reg. skylt. Samtliga i bilen grips för försök till inbrottsstöld.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.