Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gamlestaden, Göteborg, Kvillebäcken, Falköping, Krangatan, Alingsås, Väderilsgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Godmorgon! Dagens presstalesperson på RLC är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Gamlestaden, Göteborg, Kvillebäcken, Falköping, Krangatan, Alingsås, Väderilsgatan, Västra Götalands län

17.27 Rån, Gamlestaden, Göteborg. En 16-årig pojke blir rånad av två för honom okända killar. Genom att hota målsägande med kniv tvingar de till sig hans jacka och och armband. Polis möter upp målsägande, och en anmälan om rån upprättas. Det finns ingen misstänkt.

21.04 Rån, Kvillebäcken. En butik rånas av en ensam man, som genom att visa kniv hotar till sig kontanter. Han springer därefter från platsen. Polis söker i området, men den misstänkte mannen anträffas inte. En anmälan om rån upprättas. Händelsen har inte medfört några fysiska personskador.

21.07 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Falköping. Polis skickas till Torbjörnstorp där en man tillgripit en bil. Polis anträffar bilen och den misstänkte mannen, och han visar då tecken på narkotikapåverkan. Han har även kniv. Mannen grips och är nu misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott genom innehav och eget bruk.

22.13 Singelolycka, Krangatan, Alingsås. Polis skickas till Krangatan, där en singelolycka med en personbil inträffat. Två personer, passagerare, förs med ambulans till sjukhus. Bilen tas i beslag, och trafikolyckan kommer att utredas som misstänkt vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

22.33 Skadegörelse, Väderilsgatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till platsen, efter samtal om en hög smäll som hörts i anslutning till en parkering. På plats konstateras att något exploderat på en bil, enligt initial bedömning troligtvis en så kallad banger. En anmälan gällande skadegörelse upprättas. Det finns ingen misstänkt.