Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ulricehamn, Trollhättan, Verkmästarevägen, Magra, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och ikväll kommer Anna Göransson och Jenny Widén.

Ulricehamn, Trollhättan, Verkmästarevägen, Magra, Västra Götalands län

02.39 Ulricehamn, allmänfarlig ödeläggelse
I en villa på Markuslyckan har någon kastat in en bangers eller liknande genom ett fönster. Den har exploderat men ingen har kommit till skada. Det har inte börjat brinna och det är oklart om något blivit skadat i villan. Tre personer befann sig i villan vid tillfället. En person har setts springa från platsen men ännu är ingen gripen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. 

03.57 Trollhättan, inbrott i bilverkstad
Flera personer har tagit sig in i en bilverkstad på Verkmästarevägen genom att forcera en port med en bil. Denna bil är kvarlämnad på platsen och istället har man stulit en bil inne på verkstaden. Vaktbolag har sett detta via kamera och larmar polisen. En patrull får syn på bilen och ett förföljande inleds. Trots flera försök att stoppa bilen på riksväg 42 stannar den inte. Strax utanför Magra kör bilen ut på en åker och två personer springer ut i terrängen. Polisen är på plats och letar med bl a hund men ännu är ingen gripen. Både bilen som användes som murbräcka och den stulna bilen är tagna i beslag.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.