Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stengärdsgatan, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Larm om skottlossning på Stengärdsgatan i centrala Borås.

Stengärdsgatan, Borås, Västra Götalands län

Enligt initiala uppgifter har en man i 25-årsåldern blivit skjuten i ena benet av en annan maskerad man. Den misstänkte har därefter sprungit från platsen och söks nu av flera polisenheter. Ambulans är på plats för att ta hand om den skottskadade mannen. Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att inledas inom kort. En förundersökning om försök till mord har inletts.

17.50 Fyra män i 20-30-årsåldern som misstänks vara inblandade i skjutningen har nu gripits i en bil i ett parkeringsgarage i centrala Borås. Bilen tagen i beslag för en teknisk undersökning.

20.35 Avspärrningarna på brottsplatsen är nu hävda. Förhör har inletts med de gripna och när förhören är klara kommer åklagare att kontaktas. Den skadade mannen kommer att förhöras så fort hans tillstånd tillåter det. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.