Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Akkas Gata, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Larm om skottlossning på Akkas gata.

Akkas Gata, Göteborg, Västra Götalands län

Flera personer ringer polisen och talar om att de hört skottlossning vid Akkas gata. Enligt deras uppgifter ska flera skott ha avlossats. Någon har även sett hur personer hoppat in i en  bil och åkt från platsen.

När polis kommer till platsen anträffas en skottskadad man i 20-årsåldern. Skadeläget är oklart men mannen är vaken och talbar och kommer att köras till sjukhus. Flera polispatruller är på plats i området för att samla information om vad som har hänt samt söka efter gärningspersoner. Brottsplatsen har spärrats av och tomhylsor har anträffats. En teknisk undersökning kommer att inledas inom kort.

19.35 Dörrknackning har inletts i området. Flera fordon har kontrollerats men ännu har ingen misstänkt påträffats.

20.10 Skadeläget på den skottskadade mannen är enligt uppgifter från sjukhuset allvarligt men inte livshotande.

20.40 Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Polisen kommer att finnas kvar i området under kvällen i trygghetsskapande syfte.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.