Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lillhärdal, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Lillhärdal, Jämtlands län

Två personer har omhändertagits för fylleri under natten. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon, tre ordningsbot har utfärdats för olika typer av trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:58 Rattfylleri Härjedalen. Polis stoppar och kontrollerar en förare på en mindre ort i Härjedalen. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning och förhör. Bevisinstrument visar 0,4 milligram alkohol per liter utandningsluft (0,8 promille). Mannen är misstänkt för rattfylleri. Körkortet omhändertaget.

03:30 Stöld/inbrott Lillhärdal Härjedalen. Person som anmäler pågående inbrott i bostaden. Enligt initiala uppgifter har man sett någon lämna platsen springande och någon har kört iväg med en bil. Ska vara diesel som är stulet. Polis beordras mot platsen. Den som anmäler söker efter bilen och påträffar bilen i närheten. Anmälaren griper en misstänkt gärningsman. Patrullen får uppgifter om var bilen står och åker till platsen och prövar gripandet som kvarstår. Senare under natten påträffas ytterligare en misstänkt gärningsman och även denne man grips. Ett flertal spårsäkringar har gjorts. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till ifall männen ska anhållas eller släppas fria.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten, ingen person skadades i samband med olyckan.

Uppdatering 10:12

De två män som greps under natten misstänkta för stöld har nu anhållits av jouråklagare.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.