Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Höglandet, Tannarp, Eksjö Kommun, Nässjö Kommun, Smhi, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka

Många trafikincidenter på Höglandet i samband med snö och halt väglag.

Höglandet, Tannarp, Eksjö Kommun, Nässjö Kommun, Smhi, Jönköpings län

07.32 Polisen fick samtal om en trafikolycka på riksväg 40. Två bilar hade hamnat i diket, i höjd med Tannarp, Eksjö kommun. Inga personskador fanns att rapportera.

Strax efter kom samtal om en bilist som hade fått sladd och stod mitt på vägen och inte kunde få igång bilen. Bärgare tillkallades. Det var också på riksväg 40, några kilometer västerut, mellan Nässjö och Eksjö i Nässjö kommun, vid korsningen med länsväg 957.

I samband med trafikstoppet och köbildningen så fastnade en lastbil i en backe och kunde inte komma loss. Även en buss ska ha drabbats av liknande problem.

Det har under morgonen varit flera trafikrelaterade incidenter med avåkningar och annat på Höglandet i samband med snö och halt väglag. På flera platser har träd fallit över olika vägar. Inga personskador har inträffat. Polisen uppmanar trafikanter att ta det försiktigt, se till att hålla avstånd till framförvarande fordon, och anpassa hastigheten efter väglaget.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hela Jönköpings län. Risken för halt väglag gäller alltså inte bara Höglandet.