Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Limhamn, Strandgatan, Östra Bernadottesgatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån

Två fall av rån i bostad, Limhamn.

Limhamn, Strandgatan, Östra Bernadottesgatan, Malmö, Skåne län

Polis larmas med en timmes mellanrum till två olika adresser i Limhamn där boende blivit rånade i sin bostad.

Det första larmet inkommer 22:17, adressen är Strandgatan. På plats konstateras att en kvinna i 90-års åldern blivit angripen av okända gärningspersoner i sitt hem. Man har med våld tilltvingat sig den drabbades bankkort och sedan avvikit från platsen och tagit ut pengar i en bankomat.

Gärningspersonerna beskrevs som mörkt klädda.

Den drabbade var ej i behov av ambulanssjukvård. Anmälan om rån upprättas.

En timme därefter, klockan 23.16, inkommer ett nytt larm om ett rån i en bostad på Östra Bernadottesgatan. även denna gång är det en kvinna i 90-års åldern som är utsatt. Det rör sig om okända gärningspersoner som tagit sig in i hennes hm och med våld tilltvingat sig gods. Vad som är stulet är i nuläget oklart. Den drabbade förs till sjukhus med ambulans för vård av sina skador.

Anmälan om rån upprättas.

Ingen gärningsperson är gripen för rånen. Vi söker vittnen. Har du gjort iakttagelser i området den här kvällen som kan ha med händelserna att göra? Eller vet du på annat sätt vem som kan ligga bakom rånen? Hör av dig till oss på 114 14 och lämna tips. Din iakttagelse kan vara av stor vikt för utredningarna.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.