Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Oxelösund, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisinsats i centrala Oxelösund.

Oxelösund, Södermanlands län

08.43 polisen fick omkring klockan 06 i morse samtal från Oxelösund. Polisen åkte till Oxelösund med flera polispatruller för att ta reda på vad som  kan ha inträffat.

Vid 07-tiden anträffades en livlös person i en bostad i Oxelösund. Det var polisen som anträffade personen och återupplivningsförsök påbörjades och därefter fördes personen med ambulans till sjukhus. Bostaden där personen anträffades är nu avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning som kommer att påbörjas under dagen.

07.25 en person är nu gripen för brott med koppling till den livlösa personen.

Polisen fortsätter nu arbetet med att utreda vad som hänt.

10.15 den person som anträffades livlös är avliden och polisen har inlett en förundersökning om mord. Utredningsarbetet är inne i en mycket intensiv fas eftersom det är viktigt att säkra bevisning i olika former så snart som möjligt.

Nu närmast kommer den gripne att förhöras och den kriminaltekniska undersökningen att genomföras. Efter det inledande förhöret kommer åklagare att ta över och leda förundersökningen.

16:29 Under dagen har polisen genomfört den kriminaltekniska undersökningen. Ärendet leds nu av åklagare och frågor kring ärendet hänvisas till Åklagarmyndigheten.