Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av nattens händelser

Ålidhem, Umeå, Hamnmagasinet, Sjöbris, Västerbottens län

17:06 Grovt olaga hot, Ålidhem Umeå

En man i 50 års åldern är misstänkt för grovt olaga hot då han hotat minderåriga på Ålidhem. Mannen hade ett tillhygge i handen då var hotfull. Patrullen på plats håller på att utreda händelsen, ingen person har kommit till fysisk skada. För vidare information kontaktas jourhavande förundersökningsledare.

19:24 Bråk, Hamnmagasinet Umeå

Patrull kallades till uppblossande bråk på Hamnmagasinet i Umeå, även en vakt från restaurang Sjöbris kallades till platsen. Då patrullen kom på plats hade bråket avstyrts och inget brott kunde konstateras. Patrullen lämnade efter att de säkerställt att allt var lugnt på platsen.

Kl 22:00 - RLC Befäl John Enzinger tar över uppdateringen av notisen för natten.

Kl 00:20 - Natten har börjat lugnt, gatufesten på tvistevägen har resulterat i några personer omhändertagna på grund av för hög berusning.

Kl 00:38 - Skadegörelse, Centralgatan, Åsele

Polis larmas till centrala Åsele med anledning av en man som skall gå runt med en yxa. När polis anländer till Åsele anträffas en man i 45 års åldern med en yxa, mannen var inte våldsam men hade krossat en ruta. Mannen var också påtagligt berusad.

Patrull omhändertar mannen för berusning samt skriver anmälan om skadegörelse. 

kl 01:39 - Rattfylleri, Bangården, Umeå

Polis kontrollerar en utländsk medborgare i en utlandsregistrerad bil på Bangården i Umeå, Mannen blåser positivt i sållningsinstrument och får medfölja för utandningsprov och förhör.

Kl 01:51 - Rattfylleri / Trafikolycka, E4 Röbäck/Alvik i Umeå.

Polis larmas till en trafikolycka på E4:an, när patrull anländer till platsen blåser föraren positivt och misstänks för rattfylleri. Föraren är en man i 20 års åldern.

Mannen medtas för provtagning och förhör.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra