Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kroken, Svartån, Västerås, Skultuna, Uppsala, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp

Ett människokranium har hittats i ett vattendrag i Västmanland.

Kroken, Svartån, Västerås, Skultuna, Uppsala, Västmanlands län

Den 3 november vid 14-tiden larmades polis till ett vattendrag i Västmanland med anledning av att två personer hittat ett människokranium i vattnet. Personerna, som var ute och fiskade, fick bottennapp och på kroken satt ett människokranium som de tog upp innan de kontaktade polis.
Polisen åkte till platsen för att ta om hand det människokranium som hittades och för att hålla förhör med de båda personerna som gjort upptäckten.

Polisen vill i nuläget i kommentera platsen närmare än att fyndet gjordes i Svartån mellan Västerås och Skultuna, detta med anledning av att ytterligare utredningsåtgärder kommer att vidtas.

Det människokranium som hittades är transporterat till rättsmedicin i Uppsala för vidare undersökning. Vid en första kontakt med rättsmedicin bekräftar de polisens misstankar om att det med största sannolikhet är ett människokranium som har hittats. Rättsmedicin kommer genomföra fler undersökningar den närmsta tiden.

En förundersökning om mord har inletts och polisen vidtar just nu utredningsåtgärder för att ta reda på om ett brott har begåtts.

Polisen lämnar i nuläget ingen ytterligare information om ärendet. Media hänvisas till presstalesperson Johan Thalberg 010-5676720.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.