Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Färjeterminalen, Verkö, Östersjön, Karlskrona, Blekinge län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Färjeterminalen, Verkö.

Färjeterminalen, Verkö, Östersjön, Karlskrona, Blekinge län

Polis kommer vara på plats för att ta emot färjan som var inblandad i en räddningsinsats under dagen. Två personer som av oklar anledning hamnade i vattnet i Östersjön, de plockades upp av helikopter och båt och fördes till sjukhus i Karlskrona.

Polisen initiala arbete är utredningsåtgärder som vittnesförhör med personal och eventuella passagerare. 

Polisen söker fler vittnesuppgifter från passagerare som befunnit sig på fartyget, ta kontakt med polis på plats eller kontakta polisen via 114 14.

Uppdatering: Polispatrullerna är klara på färjeterminalen. Man har fått in en del vittnesuppgifter som kommer att sammanställas under natten. Det finns även utredningsåtgärder som behöver genomföras innan vi kan uttala oss mer om händelsen.

Notisen kommer att uppdateras under morgondagen.

Uppdatering 230630 kl 07.15:

Polisen har identifierat de två personer som igår fördes till sjukhus i Karlskrona efter sjöräddningsinsatsen, båda är polska medborgare.

Under kvällen har ett antal förhör hållits med besättningen på färjan för att klarlägga händelseförloppet. Polisen har inte fått kontakt med några passagerare som har sett något. Om någon sett något ombeds de ta kontakt med polisen på 114 14.

Polisen fortsätter utredningen i samverkan med polsk polis.

Mest läst av andra