Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Nipfjället, Idre, Nipstugan, Älvdalen, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Fjällräddning pågår väster om Nipfjället norr om Idre.

Nipfjället, Idre, Nipstugan, Älvdalen, Dalarnas län

En man född -79 och en kvinna född -72 var på väg till Nipstugan då mannens skidutrustning gick sönder varför de inte kunde ta sig fram längre. De hade dessutam åkt av leden och visste inte sin exakta position.

De har mat med sig och bra kläder vilket gör att de inte är i någon akut fara. Ärendet klassat som räddningstjänst jml Lagen om skydd mot olyckor och Fjällräddningen är nu inkopplad.

Via positionering i deras mobiltelefon (APP "kompass" i smartphones) är deras position nu känd och Fjällräddningen är på väg till platsen.

UPPDATERING Kl 18:11 : Personerna anträffade av Fjällräddningen. De är i förhållandevis gott skick trots tuffa förhållanden.

Fjällräddningen uppskattar snödjupet till 1,5 m i skogen och ca 0,5m utanför skogen. Det är 5 minusgrader och blåser ca

5 meter/sekund.

Tack vare bra uppgifter om de eftersöktas position fick händelsen ett lyckligt slut.

Att tänka på för alla som ger sig ut i fjällvärden: ha med er extraladdning till mobiltelefoner samt bra kläder och proviant. Att hålla sig varm och få i sig vätska och mat är oerhört viktigt för att hålla kroppsfunktionerna igång i väntan på räddning om olyckan är framme.

Polisen Dalarna

Mest läst av andra