Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Halmstad, Österängsgatan, Golfbanevägen, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Grov mordbrand i Halmstad nattetid - Polisen utreder

Halmstad, Österängsgatan, Golfbanevägen, Hallands län

23:14 Halmstad, skadegörelse genom brand: Polis larmas till Österängsgatan där två personbilar brinner. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.


02:56 Halmstad, grov mordbrand: SOS larmas om en bilbrand på Golfbanevägen. Bilen är övertänd när räddningstjänst och polis kommer till platsen. Branden sprider sig sedan till en närliggande bostadsfastighet. Personerna som befinner sig i huset kan ta sig ut på egen hand, ingen av dem uppges ha kommit till fysisk skada. Omkring klockan 04 har räddningstjänsten lyckats släcka det mesta av branden. Vid samma tidpunkt bedöms spridningsrisken som låg. Bilen och en carport ska ha totalförstörts i branden. Bostadsfastigheten har materiella skador, oklart hur omfattande. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand. Det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet. En teknisk undersökning ska genomföras på platsen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.