Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vandringsled, Skillnaden, Åre, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Fjällräddning - kvinna som ramlat på vandringsled och skadat sig. Polisen har inlett räddningstjänst med stöd av Lagen om skydd mot olyckor.

Vandringsled, Skillnaden, Åre, Jämtlands län

Kvinnan ringde själv till SOS och berättade att hon ramlat på leden som går mellan Blåhammaren och Sylarna. Hon var skadad i ansiktet och tillsammans med hennes sällskap bedömde hon att hon inte kunde gå vidare själv utan behövde sjukvård. Under informationsinhämtningen framkom det att kvinnans medvetandegrad var påverkad. 

- Lagen om skydd mot olyckor(LSO) reglerar skillnaden mellan kommunal och statlig räddningstjänst, det vill säga vem som ansvarar för att lokalisera, undsätta och hjälpa personer som hamnat i nöd eller råkat ut för en olycka. Eftersom olyckan i detta fall inträffat inom det område som benämns som "fjällområde" så är det polisen som har huvudansvaret för räddningsinsatsen. Denna gång var bedömningen från polisens sida att kvinnan var i behov av snabb undsättning och beslutade att fjällräddare ska undsätta kvinnan med helikopter och överlämna henne till sjukvård.

Mest läst av andra