Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Röjan, Östersund, Arctic, Järnvägen, Berg, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Röjan, två skoteråkare som saknas sedan 02-tiden inatt

Röjan, Östersund, Arctic, Järnvägen, Berg, Jämtlands län

Anmäls till polisen kl 06:09. Efter informationsinhämtning har polisens vakthavande befäl kl 08:10 beslutat om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO).

Fjällräddare är larmade med uppdrag att inledningsvis söka av skoterleder och tänkbara vägar. Polisens helikopter  från Östersund ska tas i anspråk vid ljusningen om det går att flyga pga vädret. För närvarande snöar det kraftigt och är -8 grader.

Det är två män som saknas. De färdas på en svart Arctic Cat och en mindre skotermodell, svart med lite rött. Männen är enligt uppgift välklädda. Den ene av männen är mycket väl bekant med området.

En vanlig rutt för männen är över järnvägen i Röjan och sedan norrut.

Uppdatering kl 10:10

Enligt preliminära uppgifter har en privatperson anträffat två skotrar som kan vara de som använts av de personer vi söker efter. Vi är på väg till platsen för att kontrollera. Samma uppgiftslämnare uppger att avståndet till Röjan från skotrarna är ca 3 km.

Polishelikopter med stationering Östersund kommer att lyfta kl 10:15 och göra ett försök att flyga till platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 10:22

De saknade personerna är anträffade. Enligt en första bedömning välbehållna. Inga närmare omständigheter kända för närvarande. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 10:50

Enligt preliminära uppgifter hade den ena skoterföraren fått stopp på sin maskin och på grund av snörök så körde skoter två in i den första. De två männen visste då inte var de befann sig utan har gått i skogen sedan dess. Den ena mannen har skadat ett knä och behöver sjukhusvård. Ambulans är rekvirerad.

Insatsen avslutas.

Polisen Jämtland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra