Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östersund, Brunflo, Odenslund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Östersund, Brunflo, Odenslund, Jämtlands län

Klockan 00-07, polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:25 Olaga intrång, Östersund
Polis åker till en återvinningscentral i Brunflo på grund av uppgifter om inbrott. Inga misstänkta anträffas, vittnesförhör hålls och en anmälan gällande olaga intrång ska upprättas.

02:38 Stöld genom inbrott, Östersund
Polis anträffar en man vid ett källarförråd till ett flerfamiljshus i Odenslund, Östersund. Han misstänks för stöld genom inbrott. Förhör hålls och beslag görs. En anmälan ska upprättas.

02:57 Våld/hot mot tjänsteman, Östersund
Polis åker till en krog i Östersund centrum där ordningsvakt står med en person som uppges gjort våldsamt motstånd. Personen, en man i 35-årsåldern, omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han misstänks för våldsamt motstånd och sexuellt ofredande. Anmälan ska upprättas.

03:56 Försök till grov stöld, Östersund
Polis åker till ett flerbostadshus i centrala Östersund med på grund av uppgifter om inbrottsförsök. En dörr är utsatt för åverkan och två män i 40-årsåldern anträffas och grips. Åklagare ska kontaktas för beslut om de ska anhållas eller inte.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.